Barnfotografering, Fotografering i Malmö, Uncategorized Min nya kärlek september 28, 2017

Halloj kompisar!

Jag är ganska nyss hemkommen från en alldeles underbar semester i Spanien tillsammans med min familj. Och detta inlägg kommer (tyvärr) inte handla om vår semester. Det kommer inte heller handla om en fotografering som jag har haft, det kommer däremot att handla om en upptäckt som jag gjorde under just denna semestern.

Innan vi reste iväg var jag osäker på om jag skulle konka med min stor-kamera eller nöja mig med mobilbilderna, de blir ju fin ändå?

 

Absolut, det är så klart super fina minnen. De visar att vi var på en lekplats på stranden och en strandpromenad, men helt ärligt är de ganska fula! De är gråa, mörka och disiga. Och det största problemet är att vad ska jag göra med dessa mobilbilder?  Jag kan inte framkalla dem för de blir alldeles för pixliga, jag kan absolut instagramma och lägga på Facebook, det kan jag göra!

Men jag är så glad att jag tog med mig min stora kamera och fick en helt ny kärlek till den.

 

Detta var vår första semester tillsammans alla tre, och jag kan inte tänka mig om jag inte skulle haft några bilder att se tillbaka på om 20-30 år, eller ens imorgon.

Och helt ärligt – dessa bilder är knappt redigerade, bara lite eftersom jag fotar i filformatet RAW. Vilket innebär att bildfilerna som jag sedan matar in i dator blir mattare, gråare på grund av att de är anpassade för att redigera. Jag får därför tillgång till att redigera bilderna mer än om jag skulle fotograferat i Jpeg (ett annat filformat som du kan ställa in i din kamera)

Haha, hur som helst!

Under semestern fokuserade jag verkligen på att få så bra bilder som möjligt direkt i kameran, eftersom jag visste att jag skulle trycka av määäängder med bilder och nog aldrig orka redigera så många. Och, eftersom jag har gått massvis med kurser, tränat, tränat, tränat och gått ännu fler kurser vet jag vika inställningar som krävs för att få bilden precis så som jag vill ha den.

Att jag vill att strandbilderna ska vara någorlunda fokuserade på Lillen, men att man ändå ser havet & bergen. Att de mörka bilderna ska få så lite brus som möjligt och att alla bilderna från semestern ska ha klara, starka och kontrastrika färger. Allt detta kan man välja själv, i sin kamera, med ett eller kanske två klick.

Ni kanske vet vart jag är på väg med det här inlägget? Vissa av er (ganska många som varit uppmärksamma och redan skickat in förfrågningar) har önskat, efterfrågat och hoppats på en Grundläggande fotokurs för att kunna fotografera era barn, hemma, i vardagen med de minnena ni vill ha sparade för alltid. Med bilder som ni kan framkalla i grymt snygg upplösning, i fotoalbum, på väggen, som julklappar.

Så, därför kommer jag nu öppna bokningen av platserna till Grundkursen för att få magiska vardagsbilder på era barn.

Förfrågningarna har redan börjat komma in, och kursen kommer ha begränsat med platser för att kunna ge så personlig genomgång och support som möjligt. Men, läs mer här

Och så hoppas jag vi ses!

Leave a comment

Leave a Reply