Barn & Baby fotografering

BARN- & BABYFOTOGRAFERING I STUDIO

Mitt första år

Ha! Här kom jag och ställde allt på ända, gjorde jag inte? Din bebis första år är fullt med magiska ögonblick som går alldeles för snabbt. Det finns ingen stund i livet där du kommer gå igenom så många förändringar på så kort tid. 

Från att få följa er nyfödda bebis, till att bara någon vecka efter ha förändrats till att vara vaken, nyfiken och skratta. Det första skrattet som kommer få ditt hjärta att snurra hundra varv. Eller efter 3 månader när den starka nacken sträcker sig mot dig. Och när din 7 månaders bebis nöjt klurat ut hur det är att sitta själv. Och självklart efter ett år av magiska ögonblick det största – 12 månaders dagen. 

Jag ser fram emot att fånga alla dessa stunder tillsammans med er. 

Vem är
Michaela Davholt?

Busiga skratt, fruktansvärd sångröst, klappar högt och gör tokiga ljud. Säger fis och prutt ganska ofta och enbart för att få barn att vara glada, nöjda och titta in i kameran under er barnfotografering.

Tålamod är verkligen något som jag lärt mig med åren med barn mina egna barn och mängden av barn jag mött under åren som förskollärare. 

Bebisar är verkligen alldeles fantastiskt att få fotografera  och alla är alldeles olika. De är alla verkligen fantastiska och jag är oerhört priviligerad att få äran att föreviga så många bebisars första år.

När ska vi fota?

Det första året i bebis liv innehåller så många detaljer, men jag brukar dela upp dem i fyra kategorier då man oftast fotar.

Tummytime
Sessions

TummyTime Sessions

Åh din bebis första stora milstolpe i livet och visst är det väl fantastiskt! Från den nyfödda tiden och på ett ögonblick kan vi nu fånga och föreviga den starka nacken som bjuder på de mest nyfikna ögonen. Med en variation av rekvisita kommer du kunna få minnas denna första stora milstolpe för alltid.

Standing Up
Sessions

Standing Up Sessions

Jikes vad snabbt det gick! För bara en sekund sedan så hade er bebis precis lärt sig sitta och nu står de här, ibland med lite stöd, men vajandes på sina super små fötter. När det börjar närma sig er barns första födelsedag är det alldeles fantastiskt att få förevigat de vingliga små mirakel fortfarande så galet stolta över sina prestationer.

The Sitter
Session

The Sitter Session

OJ oj oj, vilken stolthet när er bebis bemästrat förmågan att sitta. Mängder av blåmärken senare och det finns ingenting som är så underbart att få förevigat som den lilla vingliga sittningen, bitandet på tårna och den sjukt viga lilla bebisen som nu kan bemästra det mesta. Sittersession är fantastiskt att få förevigad och bebisarnas favoritstund är när de får visa upp sina färdigheter i studion.

Vanliga Frågor

Det finns såklart mycket frågor inför er fotografering och här kommer några av de absolut vanligaste!

Det är aldrig för tidigt att boka din fotografering. Jag har endast fåtal platser ledigt varje månad för att du och ditt barn ska få de bästa förutsättningarna under er fotografering. Det innebär också att tiderna försvinner super fort så för att inte missa några viktiga stunder rekommenderar jag att boka så tidigt som möjligt.

Du betalar in totalbeloppet utifrån det paket du väljer att boka. Detta ska alltid betalas innan fotograferingen för att garantera ditt datum.

Självklart! Du får dina bildfiler levererade anpassade efter facebooks bildstorlek för att du ska kunna dela dina bilder i bästa kvalitét. Jag blir alltid jätteglad när jag blir taggad i bilder eller om nämnd som fotograf.

Tack vare att du betalt in din bokningsfaktura garanteras du även ombokning vid sjukdom. Jag vill att du och ditt barn ska få de bästa förutsättningarna för era bilder och gör alltid mitt bästa för att ni ska få en tid som passar. Dock med tanke på att tiderna är väldigt få kan jag inte garantera att du får en ny tid inom den tidsram du bokat vid eventuell sjukdom.

När det kommer till ditt barn vet jag att din bebis kommer förändras mycket, och under ett ögonblick. Så för att vara säkert på att fånga den magiska första tiden, de smittande leendet och ditt barns alldeles egna personlighet är det viktigt att du bokar din fotografering i tid. För att garantera att du och ditt barn får den absolut bästa service och hjälp från början tillslut kan jag endast ta emot ett begränsat antal fotograferingar per månad. Det är aldrig för tidigt att boka din fotografering.

När du skickat in din förfrågan och vi fastställer ett datum och tid som passar, väljer du det paket som passar er bäst. Därefter får ni er bokningsfaktura på det belopp ni väljer att boka och när betalningen är registrerad är er bokning genom förd.

För ert barn finns här noga utvald rekvisita och kläder att låna under er fotografering. Storlekarna är anpassade för barn upp till ca 1år. För familjebilder rekommenderar jag vita och eller natur färgade toppar till båda föräldrarna. Sen älskar jag att fotografera mot svart bakgrund och matcha med svarta överdelar till er föräldrar.

Ta gärna med lite snacks som barnet tycker om. Att bli fotograferad kan vara en utmattande grej och att höja blodsockret bidrar till lite gladare barn under de sista stunden. Eftersom jag alltid försöker få bra kontakt med barnet uppskattar jag om ni som föräldrar befinner er bakom kameran eller sitter i fåtöljen om barnet tycker det är okej.

För mig är det superviktigt att ert barn känner förtroende och tycker att fotograferingen är en rolig stund så om jag får möjlighet att bekanta mig och lära känna ert barn lovar jag att bilderna kommer bli fantastiska och ert barn kommer dessutom titta i kameran istället för bredvid den.

Ta med detta till fotograferingen!

Napp

Blöjor

Dricka & Snacks

Wipes

Speciell rekvisita

Priser

& kollektioner

Kollektion 1

Mini fotografering i studio med tre olika set-ups av rekvisita.

Inkluderar bilder endast på barnet. 

5 st högupplösta bildfiler med print release* 

4000:-

Kollektion 2

Upp till 1 timmes studio tid

Med upp till fyra – fem ombyten, rekvisita och set-ups 

Både syskon och familjebilder är inkluderade 

10 högupplösta bildfiler med print release* 

5300,-

Kollektion 3

Upp till 1 timmes studio tid

Med upp till fyra – fem ombyten, rekvisita och set-ups 

Både syskon och familjebilder är inkluderade 

Alla bilder från fotograferingen ingår anpassade för webben och sociala medier

15 högupplösta bildfiler med print release* 

Inkluderar ett minialbum

8000,-

*Print release innebär att bilderna är anpassade för framkallning och ni får framkalla dem vart och hur ni önskar. 

Vem är

Michaela Davholt?

Mitt namn är Michaela Davholt och jag är specialiserad barn och familjefotograf.

Om det finns något som jag brinner för är det att spara och bevara barns olika milstolpar här i livet. Som mamma själv till två barn är jag fullt medveten om hur galet snabbt de växer och att vi till sist vill ha dessa bild er att minnas och se tillbaka på.

Vem vill inte minnas sin 7-månaders lyckliga stund när precis lärt sig sitta? Eller sin 3-månaders nyfikna blick och skrattande ögon. Eller den fantastiska stora 4, 5, 6, 7 åring som plötsligt blev alldeles vuxen.

Oavsett ålder brinner jag för att skapa och få dig att minnas varje barns unika och speciella personlighet. 

Skicka en bokningsförfrågan om barnfotografering här!