Nyföddfotografering

i Höllviken

Ert mirakel är här!

När ditt barn äntligen är här, efter lång väntan, är det en av den största lyckan i livet och bör så klart firas och minnas! Ditt barn är en fantastisk gåva och du kommer vilja komma ihåg de yttepyttiga fingrar och tårna, de sömniga ögonen och mjuka kinder då dessa ögonblick kommer försvinna alldeles för snabbt. Michaela på So Lovely fotografi kommer därför hjälpa dig fånga och föreviga dessa värdefulla stunder som du kan njuta och se tillbaka på för alltid.

Som mamma till mina två underbara pojkar uppskattar jag, och brinner för att skapa och fånga de små och viktiga detaljerna. Jag vet hur snabbt den här alldeles första tiden går, och jag vet hur mycket du kommer vilja se tillbaka på denna försvinnande period i ditt barns liv genom tidlösa och vackra nyföddfotografier.

 

Du kommer få välja mellan noga utvald rekvisita från de största leverantörerna i världen. Jag väljer alltid rekvisita med stor omsorg och säkerhet kommer alltid i min första hand. Därför följer jag och min familj det allmänna vaccinationsprogrammet och jag har flertal utbildningar inom säker, trygg och anpassad nyföddposering.

Hos mig får du full service från början till slut och jag är glad att veta att du kommer få bilder och fantastiska produkter efter din session hos mig.

Välkommen in i Studion

När jag, 2017, beslutade mig för att fotografera nyfödda och bebisar i studio istället för hemma hos familjer startade jag i mitt enorma vardagsrum med fönster från golv till tak. Det behövs inte sägas många gånger att jag lärt mig mycket om hur utformningen av studion är enormt viktig för er upplevelse och er nya familjemedlems första fotografering.

Jag gick från att fota naturligt ljus till mina älskade blixtar som är den viktigaste delen i att kunna leverera vackra bilder med djup och underbara färger.

Och istället för att ha en maffig, öppen studio har jag lärt mig att bebisar & barn trivs på ett litet mindre område, med mamma & pappa bara ett andetag bort med allt vi behöver nära till hands för att skapa magiska bilder och en mysig upplevelse. Studion ger också alldeles perfekt värme under er fotografering för att er bebis ska trivas.

Studion är ett ombyggt garage med anpassning för i huvudsak nyfödd- och babyfotografering. Här finns en del för er att slappna av i samtidigt som ni har full uppsyn över ert lilla hjärta under hela fotograferingen, men också möjlighet att avnjuta en kopp kaffe.

Vem är
Michaela Davholt?

Mitt namn är Michaela Davholt och jag är specialiserad barn och familjefotograf. 

Om det finns något som jag brinner för är det att spara och bevara barns olika milstolpar här i livet. Som mamma själv till två barn är jag fullt medveten om hur galet snabbt de växer och att vi till sist vill ha dessa bild er att minnas och se tillbaka på.

Vem vill inte minnas sin 7-månaders lyckliga stund när hen precis lärt sig sitta? Eller sin 3-månaders nyfikna blick och skrattande ögon. Eller den fantastiska stora 4, 5, 6, 7 åring som plötsligt blev alldeles vuxen.

Oavsett ålder brinner jag för att skapa och få dig att minnas varje barns unika och speciella personlighet.

Vanliga frågor

inför er nyföddfotografering!

Det finns såklart mycket frågor inför er fotografering och här kommer några av de absolut vanligaste!

När du väljer att boka och föreviga er och er bebis första stund hos Michaela på So Lovely bokar du alltid in dagen för ditt bf-datum. Om ditt datum är ledigt kommer jag hålla lediga tider till er både innan och efter er tid eftersom bebisen oftast själv besämmer när de är redo att komma hit. Så för att ni ska få de absolut bästa förutsättningarna under er fotografering är ni hjärtlig välkoma när som

bebisen är här. Därefter har jag studiofotograferingar måndagar mellan 10.30-14.00. Så ni får den måndagen som passar er bäst och är inom bebisens första 14 dagar för bästa resultat i era bilder.

När ni kommer till studion rekommenderar jag er till att ha mjuka och tunna kläder. Inför er fotografering värmer jag upp studion till behaglig värme för bebisens skull. Vilket är mellan 25-28 grader för att er bebis ska trivas som allra bäst. Däremot blir det ganska snabbt varmt för oss andra, så tunna kläder är att föredra. För familjebilder rekommenderar jag ljusa och neutrala färger, som till exempel en vit T-shirt, beige tröja eller grått.

För syskonbilder rekommenderar jag ljusa och neutrala färger. Under familj/syskonbilder kommer er bebis vara tryggt inlindad i mjuka wraps för att bebis och syskon ska vara säkra och trygga under denna del av fotograferingen.

När ni kommer tillfotograferingen har ni sedan innan fått viktig information kring hur ni förbereder er. Om ni följt dessa kan jag börja fotografera direkt. Alla bebisar är olika och jag följer alltid bebisens rytm.

Förbered gärna syskon, för att de ska bli fotograferade och att de kommer få instruktioner av mig.

Ett av de bästa tipsen att förbereda inför er fotografering är att låta er bebis bada och äta ca en timme innan fotograferingen. Då är det vanligt att er bebis är trött och mätt redan när ni kommer och detta underlättast oftast fotograferingen från början.

Safety First! Min högsta prioritet under er nyföddfotografering är säkerhet först. Er ögonsten kommer alltid bli behandlad med den högsta säkerhet och trygghet. Med uppvärmd, anpassad studio, noga utvald rekvisita anpassad enbart för nyfödda och massvis med tid för matning och mys.

Innan, under & efter

Det är aldrig för tidigt att boka din fotografering, jag rekommenderar varmt att du bokar under din graviditet. Då jag endast tar ett fåtal nyföddfotograferingar per månad bokas dessa tider upp snabbt. Om bebisen bestämmer sig för att komma tidigare eller senare finns det därför möjlighet att lägga er fotografering för de bästa förutsättnigarna, under bebisens första 14 dagar.

När bebisen äntligen är här, hör ni av er till mig och vi ser efter en anpassad tid för er. När ni sedan anländer till mig, har ni förberett er med de instruktioner som ni får inför er fotografering. Om er bebis somnat gott i bilen försöker jag börja direkt med att linda in er bebis med de noga utvalda och anpassade wrapsen. Anledningen för att jag startar med detta är för att er bebis, som är van vid att ligga trångt i magen, ska få känna trygghet.

Genom att jag använder mig av noga studerad och anpassad teknik blir er bebis nöjd och trygg direkt.

Vi startar er nyföddfotografering med eventuella syskonbilder. Anledningen är att eftersom jag har värmt upp studion, och eftersom den är ganska begränsad kommer syskon och en förälder få gå iväg en stund när syskonbilder & familjebilderna är klara för lek och eventuell matstund. Därefter får bebisen lite lugn och ro medan vi avslutar med individuella bilder på bebis. I vissa fall kan en nyföddfotografering ta upp till 4 timmar, helt beroende på bebis & eventuella syskon. Ta därför gärna med er snacks som kan hålla blodsockret uppe.

Jag kommer inte tvinga eller stressa bebisen under fotograferingen utan det är super viktigt att följa och lyssna på bebisens signaler och humör. Under denna tiden finns alltid gott om tid för matningar och blöjbyte.

Under en nyföddfotografering sker alltid några olyckor, eftersom bebisen fotograferas ofta utan blöja. Men oroa er inte för det! Däremot är det bra om ni har med er extra med kläder för er och bebis, samt en extra filt och extra blöjor.

Efter er fotografering kommer jag noggrant välja ut och redigera era bilder. Inom de närmsta dagarna kommer ni få se en (eller flera) sneak peeks på mina sociala kanaler (Instagram & Facebook).

Efter ca 3-4 veckor kommer ni få ert personliga galleri med alla era fullt bearbetade och redigerade bilder. Ert galleri kommer vara öppet i ca 2 veckor för beställning. Ni kan beställa både framkallningar, inramade tavlor & lyxiga linnealbum efter er fotografering och om ni önskar bokar jag gärna in ett möte där jag finns för er från början till slut att svara på alla era frågor och hjälper er få den beställning ni önskar.

Ta med detta till fotograferingen!

Våtservetter

Extra kläder till mamma / pappa

Extra blöjor

Snacks & Dricka

Mat

Priser

Nyfoddfotograf-Hollviken-SoLovely-2-7

kollektion

er nya familjemedlem

Minisession med 3 poseringar med wrap

Inkuderar en set-up med syskon och/eller familjebilder

Ett personligt online-galleri med fullt

bearbetade och redigerade bilder

20 bildfiler att beställa från

5 högupplösta bildfiler med print release

2300,-

Nyfoddfotograf-Hollviken-SoLovely-1

kollektion

so lovely nyfödd

1-3 timmars full nyföddfotografering

Poserade poser med och utan wrap

Syskon och familjebilder är inkluderade

Ett personligt online-galleri med full bearbetade och redigerade bildfiler

upp till 40 bilder att beställa från

10 st högupplösta bildfiler med

print release

4300,-

Nyfoddfotograf-Hollviken-SoLovely-3-2

kollektion

beautiful newborn

1-3 timmar full nyföddfotografering

Poserade poser med både wrap och utan

Syskon och familjebilder är inkluderade

Ett personligt galleri med fullt bearbetade och redigerade bildfiler

Upp till 40 bilder att beställa från

Alla bilder i webbanpassat

15 högupplösta bildfiler med print release* som väljs efter er fotografering

6000,-

*Observera att alla bildfiler som är anpassade att användas för privat framkallning (print release) och separata produkter köps till efter er fotografering

familjefotograf-Hollviken-SoLovely-8

Vem är

Michaela Davholt?

Mitt namn är Michaela Davholt och jag är specialiserad barn och familjefotograf. 

Om det finns något som jag brinner för är det att spara och bevara barns olika milstolpar här i livet. Som mamma själv till två barn är jag fullt medveten om hur galet snabbt de växer och att vi till sist vill ha dessa bild er att minnas och se tillbaka på.

Vem vill inte minnas sin 7-månaders lyckliga stund när precis lärt sig sitta? Eller sin 3-månaders nyfikna blick och skrattande ögon. Eller den fantastiska stora 4, 5, 6, 7 åring som plötsligt blev alldeles vuxen.

Oavsett ålder brinner jag för att skapa och få dig att minnas varje barns unika och speciella personlighet.

Skicka en bokningsförfrågan här!