Tips att göra med barn under semestern

Att fylla en hel sommar med aktiviteter och roligheter för att skapa eviga minne tillsammans med barnen kan vara svårt, speciellt när den svenska sommaren just nu bjuder på en regnig och kall sommarscen. 

Därför har jag listat mina favoriter där ni definitivt kommer hitta mig i sommar. 

Malmö Museum

Sommar på slottet

Massor av roliga aktiviteter på museets Borggård under sommarlovet. Klä dig i riddarrustning, bygg sandslott, utmana varandra i femkamp och mycket mer.

Slottet är en spännande plats där det genom århundraden slagits mynt och bott kungligheter. I sommar kan du utforska platsens arkitektur och historia.

Kom och besök vår borggård fylld med massor av roliga lekar och intressanta aktiviteter för stora som små. Utmana dig själv och en kompis i slottskampen och lär dig något om arkitektur.

 

Tid och plats

 • Borggården, Malmö museum, Malmöhusvägen
 • Tisdag–fredag 27 juni–11 augusti, klockan 11–16
 • Fri entré till aktiviteterna på Borggården.

Bild och information från Malmö museums hemsida

Lässtund med läshund

Läsa för en hund? Jodå, hunden lyssnar gärna på sagor och berättelser. I alla fall den här fantastiska läshunden!

Vi börjar med en samling där läshundens människa berättar lite om att jobba med sin hundkompis. Vi lär oss hur man hälsar på en hund som man inte känner och hur man ger den godis. Kanske vill hunden också visa några trix.

Sedan får en person i taget egen tid med hunden och läser för den i cirka 15 min var. Vi löser detta genom en väntelistan på plats, de som väntar kan pyssla och läsa böcker så länge.

Plats: Piazzan, utanför Stadsbibliotekets huvudentré

Detta är en del av Stadsbibliotekets sommarverksamhet som har aktiviteter varje tisdag. och torsdageftermiddag vecka 25–32, klockan 13.00-15.00.

Stadsbiblioteket

Kanini 0-8 år

Malmö stadsbibliotek är en favorit att hänga på några timmar. Titta i böcker eller klättra i de anpassade rummen. I juli erbjuder de också pyssel, lässtunder och sagostunder.

Läsa och mysa

UTOMHUS
 • Plats: Malmö Stadsbibliotek
  Kung Oscars väg 11, Malmö (Hitta hit)
   2023 | tisdag 25 juli 13:00  15:00
 • Detta är ett återkommande evenemang
 • Första tillfället: 25 juli 2023 
 • Sista tillfället: 8 augusti 2023 
 • Gratis

 

Superdupersommar i folkets park

Den 20 juni – 10 augusti bjuder Folkets Park och barnens scen på magiska kulturupplevelser för barn och unga i Folkets park. Superdupersommar hälsar alla barn är välkomna till en sommar fylld av spektakulära upplevelser för alla sinnen. Musik, teater, cirkus, dans och mycket mer ryms i det fullspäckade programmet. De eminenta Superduper-direktörerna kommer lotsa er genom sommarens alla föreställningar. Superdupersommar har alltid fri entré!

Lekland/badland

Vi och våra barn älskar lekland. Tips på våra uppskattade lekland är: 

Funnys äventyr

Leoslekland

Jump

Rush

Segevångsbadet

Hylliebadet

Utomhusbad som vi testat:
Eslöv & Veberödsbadet

Länkar

Leave a Comment